Zaleca się sprawdzenie, czy rękawiczki są odpowiednie dla planowanego zastosowania, ponieważ warunki w miejscu pracy mogą odbiegać od warunków testu w zależności od temperatury, ścierania i zużycia. Używane rękawiczki mogą zapewniać mniejszą ochronę przed niebezpieczną substancją chemiczną z powodu zmiany właściwości fizycznych. Ruchy, zahaczenia, pocieranie, degradacja z powodu kontaktu z chemikaliami itp. mogą znacząco skrócić fizyczny czas użytkowania. W przypadku żrących substancji chemicznych degradacja może stanowić najbardziej istotny czynnik decydujący o wyborze rękawic odpornych chemicznie. Przed użyciem należy sprawdzić, czy rękawiczki nie mają uszkodzeń lub wad. Unikać kontaktu z ozonem. Nie nadaje się do użytku w przypadku tłustej żywności.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze 5-40℃.