Ważne
Pierwsze ważne pytanie: Miętowy czy winogronowy? Jaki smak, jaka jest różnica? Skład właściwy, ziołowy jest identyczny! Różnica leży w smaku i w ekstraktach użytych do jego produkcji:
Alveo winogronowe (grape) - sok winogronowy, skoncentrowany sok jabłkowy, miód gryczany.
Alveo miętowe (mint) (dostępny tutaj) - naturalny olejek miętowy, olejek cytrynowy. (zalecanym dla diabetyków oraz osób mających zaburzenia żołądkowe, szczególnie nadmierne wydzielanie kwasów) – nie posiada cukru - dawka posiada 0 kalorii.
Sugestia:
1. Jeśli mamy problemy ze strony układu pokarmowego (nadmierne wydzielanie kwasów żołądkowych) lub jesteśmy diabetykiem – polecamy smak miętowy.
2. Jeśli problemy leżą gdzie indziej – polecamy smak miętowy lub winogronowy – kwestia gustu. Częściej wybierany dla dzieci.
Składniki
Ekstrakty ziołowe, woda, sok winogronowy, skoncentrowany sok jabłkowy, miód gryczany.
W skład Alveo wchodzi 26 ziół:
Aloes prawdziwy, Chrzęścica kędzierzawa, Ciermiopląt guarany, Czeremcha amerykańska, Drapacz lekarski, Drzewo cynamonowe, Dzika róża, Goryczka żółta, Kardamon malabarski, Koniczyna łąkowa, Koper włoski, Krwawnik pospolity, Lawenda, Lucerna siewna, Lukrecja, Męczennica cielista*, Miłorząb dwuklapowy*, Morszczyn pęcherzykowaty, Pieprzowiec owocowy, Rdest wielokwiatowy, Sadziec przerośnięty, Skrzyp zimowy*, Tymianek pospolity, Wąkrota, Żeń-szeń koreański, Żeń-szeń syberyjski.
Skład chemiczny na bazie naturalnych składników preparatu:
Witaminy: A, B1, B2, C, P, K1, E, Makroelementy: wapń, żelazo, magnez, mangan, cynk, sód, potas, fosfor, krzem (w tym łatwo absorbowalny krzem), polisacharydy, kwasy organiczne; Aminokwasy, proteiny, Przeciwutleniacze i zmiatacze wolnych rodników, Związki odtruwające (detoksyfikacyjne), Sole mineralne, Inhibitory, Beta-karoteny, Izoflawony: genisteina, biochanina (antyoksydanty), flawonoidy (zwalczają wolne rodniki), glikozydy (pobudzają bezpośrednio pracę skurczowo-rozkurczową mięśnia sercoweg