Bebiko 2 Mleko następne dla niemowląt powyżej 6. miesiąca życia
Wszystkie składniki odżywcze zostały starannie zbilansowane tak, aby wspierać prawidłowy rozwój Twojego dziecka na danym etapie.
Bebiko 2 wierzy, że szczęście maluszka zaczyna się od brzuszka!
Właściwie odżywiony brzuszek to podstawa dobrego samopoczucia i intensywnego rozwoju maluszka.
Bebiko 2 z formułą NUTRIflor Expert dba o szczęście małych brzuszków, gdyż zawiera kompletną kompozycję składników odżywczych* wspierających prawidłowy rozwój Twojego dziecka.
Kwas ALA (omega 3) niezbędny do prawidłowego rozwoju mózgu i tkanki nerwowej.
Wzbogacona także o kwas DHA (omega 3), który wspiera prawidłowy rozwój wzroku i mózgu.
Wapń i wit. D niezbędne dla prawidłowego rozwoju kości i zębów.
Żelazo i jod wspierające prawidłowy rozwój poznawczy.
Dla zdrowia dziecka ważna jest urozmaicona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Sposób przygotowania mleka:
- Umyj ręce, wyparz miareczkę oraz wygotuj butelkę i smoczek w wodzie przez 10 minut lub użyj sterylizatora.
- Gotuj wodę pitną przez 5 minut i pozostaw do wystygnięcia do temperatury ok. 40°C.
- Sprawdź tabelę żywienia i wlej dokładną ilość wody do butelki.
- Zawsze używaj wyłącznie załączonej miareczki.
- Dodaj dokładną liczbę płaskich, nieubitych miareczek Bebiko 2 NUTRIflor Expert.
- Zamknij butelkę i potrząsaj do całkowitego rozpuszczenia proszku. Załóż smoczek na butelkę.
- Sprawdź temperaturę produktu wewnętrzną stroną przegubu dłoni.
Przechowywanie:
Opakowanie przed i po otwarciu powinno być przechowywane w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C.
Nie przesypywać mleka do innych pojemników.
Puszkę wyrzuć po wykorzystaniu zawartości.
Nie przechowywać w lodówce.
Chronić od wilgoci.
Po otwarciu przechowywać puszkę szczelnie zamkniętą.
Zużyć w ciągu 1 miesiąca po pierwszym otwarciu puszki.
Ostrzeżenie:
Niewłaściwe przygotowanie i przechowywanie może stanowić zagrożenie dla zdrowia dziecka.
Wartości odżywcze:
|
100 ml gotowego do spożycia mleka |
Wartość energetyczna |
285/68 kJ/kcal |
Tłuszcz w tym |
3,2 g |
kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
1,2 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
0,5 g |
kwas linolowy |
425 mg |
kwas α-linolenowy (ALA) |
52,2 mg |
kwas arachidonowy (ARA) |
1,2 mg |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) |
17 mg |
kwas eikozapentaenowy (EPA) |
3,6 mg |
Węglowodany w tym |
8,2 g |
cukry |
8,1 g |
laktoza |
7,8 g |
Błonnik w tym |
0,6 g |
GOS* |
0,48 g |
FOS** |
0,08 g |
Białko |
1,4 g |
Witaminy: |
|
Witamina A |
60 µg |
Witamina D |
1,7 µg |
Witamina E |
0,86 mg |
Witamina K |
4,5 µg |
Witamina C |
8,8 mg |
Tiamina |
0,05 mg |
Ryboflawina |
0,14 mg |
Niacyna |
0,46 mg |
Witamina B6 |
0,046 mg |
Kwas foliowy |
7,7 µg |
Witamina B12 |
0,09 µg |
Biotyna |
1,8 µg |
Kwas pantotenowy |
0,48 mg |
Składniki mineralne: |
|
Sód |
23,0 mg |
Potas |
75 mg |
Chlorek |
52 mg |
Wapń |
72 mg |
Fosfor |
50 mg |
Magnez |
7,1 mg |
Żelazo |
1,0 mg |
Cynk |
0,5 mg |
Miedź |
0,054 mg |
Mangan |
0,005 mg |
Fluorek |
≤0,006 mg |
Selen |
3,1 µg |
Jod |
13 µg |
Inne: |
|
Tauryna |
5,1 mg |
Nukleotydy |
2,4 mg |
Pozostałe GOS* |
0,2 g |
* Galaktooligosacharydy; ** Fruktooligosacharydy |
|