Skład
laktoza z mleka, odtłuszczone mleko w proszku (27 %), oleje roślinne (sojowy, słonecznikowy, kokosowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach, maltodekstryna, galaktooligosacharydy z mleka (4,5 %), wapń, potas, fruktooligosacharydy (0,3 %), magnez, sód, witamina C, emulgator (lecytyny z soi), inozytol, żelazo, cynk, kwas pantotenowy, witamina E, przeciwutleniacz (palmitynian L-askorbylu), niacyna, ryboflawina, tiamina, witamina A, witamina B6, jod, kwas foliowy, witamina K, witamina D, biotyna, witamina B12.
100 g gotowego produktu zawiera:
wartość energetyczna 275 kj/ 65 kcal,
tłuszcz 2,6 g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,4 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g, węglowodany 8,5 g, w tym cukry 6,7 g, błonnik 0,8 g, białko 1,5 g, sól 0,07 g,
witamina A 68 µg (17%)*, witamina D 3,1 µg (44%)*, witamina E 1,3 mg (26%)*, witamina K 5,1 µg (43%)*, witamina C 15 mg (33%)*, tiamina 0,04 mg (8%)*, ryboflawina 0,23 mg (33%)*, niacyna 0,2 mg, witamina B6 0,06 mg, kwas foliowy 12 µg, witamina B12 0,4 µg (50%)*, biotyna 1,3 µg (13%)*, kwas pantotenowy 0,58 mg (19%)*,
potas 150 mg (15%)*, chlorek 51 mg, wapń 120 mg (22%)*, fosfor 97 mg (18%)*, magnez 10 mg, żelaza 12,5 mg (15%)*, cynk 0,9 mg (18%)*, jod 20 µg (25%)*,
GOS/FOS (9:1) 1,2 g, kwas alfa-linolenowy 64 mg.
*RWS- Referencyjna Wartość Spożycia
Galaktooligosacharydy i Fruktooligosacharydy