hydrolizat białka serwatki z mleka, maltodekstryna, oleje roślinne (palmowy z certyfikowanych upraw, kokosowy, rzepakowy, wysokooleinowy słonecznikowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z mleka (9,45%), wapń, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), fruktooligosacharydy (0,61%), olej rybi, potas, olej z Mortierella alpina, chlorek choliny, sód, magnez, L-tyrozyna, witamina C, inozytol, tauryna, Bifidobacterium breve M-16V, cynk, L-karnityna, żelazo, witamina E, nukleotydy (sól sodowa kwasu urydyno-5'-fosforowego, kwas cytydyno-5'-monofosforowy, sól sodowa kwasu inozyno-5'-fosforowego, kwas adenozyno-5'-fosforowy, sól sodowa kwasu guanozyno-5'-fosforowego), kwas pantotenowy, niacyna, miedź, witamina A, ryboflawina, tiamina, witamina B6, mangan, selen, jod, kwas foliowy, witamina K, biotyna, witamina D, witamina B12
Wartości odżywcze |
|
100 g proszku |
100 ml produktu |
Wartość energetyczna |
2023 |
276 kJ |
Wartość energetyczna |
483 |
66 kcal |
Tłuszcz, w tym: |
25 |
3,4 g |
- kwasy nasycone |
11 |
1,6 g |
- kwasy jednonienasycone |
9,1 |
1,2 g |
- kwasy wielonienasycone |
4,2 |
0,6 g |
- kwas linolowy (LA) |
3300 |
448 mg |
- kwas α-linolenowy (ALA) |
400 |
54,3 mg |
- kwas arachidonowy (AA) |
120 |
16,5 mg |
- kwas dokozaheksaenowy (DHA) |
120 |
16,5 mg |
- kwas eikozapentaenowy (EPA) |
30 |
3,6 mg |
Węglowodany, w tym: |
52 |
7,1 g |
- cukry |
26 |
3,5 g |
- laktoza |
21 |
2,89 g |
Błonnik, w tym: |
4 |
0,5 g |
- oligosacharydy GOS* |
3,4 |
0,47 g |
- oligosacharydy FOS** |
0,58 |
0,08 g |
Białko*** |
12 |
1,6 g |
- L-karnityna |
15 |
2,1 mg |
Sól |
0,38 |
0,05 g |
Witaminy |
|
|
Witamina A |
426 |
58 µg |
Witamina D |
12 |
1,7 µg |
Witamina E |
8,9 |
1,2 mg |
Witamina K |
33 |
4,4 µg |
Witamina C |
67 |
9,1 mg |
Tiamina |
0,49 |
0,07 mg |
Ryboflawina |
1 |
0,14 mg |
Niacyna |
6,4 |
0,88 mg |
Witamina B6 |
0,33 |
0,05 mg |
Kwas foliowy |
64 |
8,8 µg |
Witamina B12 |
1,2 |
0,16 µg |
Biotyna |
14 |
1,9 µg |
Kwas pantotenowy |
4,2 |
0,57 mg |
Składniki mineralne |
|
|
Sód |
153 |
20,9 mg |
Potas |
635 |
87 mg |
Chlorek |
373 |
51 mg |
Wapń |
444 |
61 mg |
Fosfor |
254 |
35 mg |
Magnez |
37 |
5,0 mg |
Żelazo |
4 |
0,54 mg |
Cynk |
4,9 |
0,66 mg |
Miedź |
0,38 |
0,05 mg |
Mangan |
0,06 |
0,01 mg |
Fluorek |
≤0,043 |
≤0,006 mg |
Selen |
22 |
3,0 µg |
Chrom |
≤43 |
≤5,9 µg |
Molibden |
≤43 |
≤5,9 µg |
Jod |
92 |
13 µg |
Inne |
|
|
Tauryna |
39 |
5,3 mg |
Cholina |
160 |
22 mg |
Nukleotydy |
17 |
2,3 mg |
Pozostałe GOS* |
1,6 |
0,2 mg |
Osmolarność 250 mOsmol/l |
|
|
* Galaktooligosacharydy |
|
|
** Fruktooligosacharydy |
|
|
*** Białka serwatkowe mleka krowiego poddane hydrolizie znacznego stopnia |
|
|