Właściwości
BIOLIT WITAMIKS Dla zdrowia jelit granulat 120 g
WITAMIKS zawiera koncentrat soku z rokitnika, żurawiny, aronii, buraka ćwikłowego, cytryny, ekstrakt pięciornika kurzego ziela, bakterie kwasu mlekowego (Lactobacteriaceae).
Burak zawiera witaminy: A, B, kwas foliowy, perwiastki mineralne: żelazo, wapń, magnez, potas, mangan, sód i inne. Stanowi środek krwiotówrczy, zapobiega anemii.
Żurawina zawiera witaminy A, B, C, E, K, sole mineralne, polifenole, proantocjanidyny, flawonoidy.
Aronia zawiera antocyjany, fenolokwasy, garbniki, witaminy, sole mineralne i pierwiastki śladowe.
Cytryna zawiera witaminę C, polifenole, terpeny.
Rokitnik zawiera witaminę C, kwasy tłuszczowe nienasycone, witaminy z grupy B, witaminy: E, F, K, P, kwas foliowy, karotenoidy, antocyjany, flawonoidy, fosfolipidy, prowitamina D, garbniki, kwasy organiczne.
Bakterie kwasu mlekowego należą do grupy pożytecznych bakterii, mających podobne właściwości i produkujących kwas mlekowy jako końcowy produkt fermentacji.
Pięciornik przyczynia się do prawidłowej pracy układu jelitowego.
Składniki roślinne produktu zawierają flawonoidy, substancje garbnikowe i przeciwutleniacze.
Ważne
Produkt przeznaczony dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane
w okresie ciąży i karmienia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz nie zastąpi zdrowego trybu życia. Przechowywać
w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci; chronić przed dostępem światła. Osoby z nadwrażliwością na składniki nie powinny spożywać produktu
Składniki
nośnik; glukoza, koncentrat soku korzenia buraka (Beta vulgaris Rhizoma Succus), koncentrat soku owoców żurawiny (Vaccinum Macrocarpon Fructus Succus), koncentrat soku owoców aronii (Aronia melanocarpa Fructus Succus); ekstrakt z kłączy pięciornika kurzego ziela (Potentilla erecta Rhizoma DER 3,5-4,5:1); substancja korygująca smak: miód spadziowy; koncentrat soku owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides Fructus Succus); koncentrat soku z cytryny (Citrus limon Fructus Succus), bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus acidophillus) 150×109/g.