Mąka ryżowa 95%, płatki bananowe 3,6 %, witaminy i składniki mineralne (C, D, tiamina, wapń, żelazo, jod), naturalny aromat.
Składniki |
100 g |
Porcja kaszki po przygotowaniu |
Wartość energetyczna |
1652 kJ
389 kcal
|
848 kJ
202 kcal
|
Tłuszcz, w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone
|
1 g
0,4 g
|
6 g
2,6
|
Węglowodany, w tym:
cukry
|
86 g
2,4 g
|
32 g
15 g
|
Błonnik |
2,1 g |
1,5 g |
Białko |
8 g |
4,1 g |
Sól |
0,01 g |
0,11 g |
Witaminy |
|
|
Witamina D |
5,29 μg (53%*) |
4,12 μg (41%*) |
Witamina C |
23 mg (92%*) |
20 mg (80%*) |
Tiamina |
1,1 mg (220%*) |
0,3 mg (60%*) |
Składniki mineralne |
|
|
Sód |
4,4 mg |
42,2 mg |
Wapń |
257 mg (64%*) |
181 mg (45%*) |
Żelazo |
3,3 mg (55%*) |
2,5 mg (42%*) |
Jod |
60 μg (86%*) |
35 μg (50%*) |
* - % RWS Referencyjnej Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych dla osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)