Mąka ryżowa 39 %, odtłuszczone mleko w proszku 25 %, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka) 17 %, oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakoway, wysokooleinowy słonecznikowy, kokosowy), płatki bananowe 7 %, witaminy i składniki mineralne (C, E, A, D, biotyna, tiamina, B6, wapń, żelazo, jod), naturalny aromat.
Składniki |
100 g |
Porcja 40 g kaszki + 160 ml wody |
Wartość energetyczna |
1881 kJ
431 kcal
|
727 kJ
172 kcal
|
Tłuszcz, w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone
|
11 g
2,7 g
|
4,5 g
1,1
|
Węglowodany, w tym:
cukry
|
67 g
30 g
|
27 g
12 g
|
Błonnik |
1,1 g |
0,5 g |
Białko |
14 g |
5,7 g |
Sól |
0,3 g |
0,12 g |
Witaminy |
|
|
Witamina A |
419 μg (105%*) |
168 μg (42%*) |
Witamina D |
7,4 μg (74%*) |
3 μg (30%*) |
Witamina E |
8,2 mg |
3,3 mg |
Witamina C |
43 mg (172%*) |
17 mg (68%*) |
Tiamina |
1,1 mg (220%*) |
0,45 mg (90%*) |
Witamina B6 |
0,64 mg (91%*) |
0,26 mg (37%*) |
Biotyna |
22 μg |
8,7 μg |
Składniki mineralne |
|
|
Sód |
119 mg |
47,6 mg |
Wapń |
493 mg (123%*) |
197 mg (49%*) |
Żelazo |
7,1 mg (118%*) |
2,8 mg (47%*) |
Jod |
86 μg (123%*) |
34 μg (49%*) |
* - % RWS Referencyjnej Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych dla osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)