Dr. Jacob's Baton Białko i Minerały Baton bakaliowo-białkowy, 70 g
Baton Dr. Jacob's Białko i Minerały to pyszna mieszanka bakalii, białko z ryżu brązowego i naturalnych minerałów organicznych: magnezy, potasu, wapnia i cynku.
- Daktyle, mango i migdały zawierają dużo energii, błonnik, minerały i zdrowe kwasy tłuszczowe.
- Białko ryżu brązowego, aż 18,2%, dla budowy komórek ciała, wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, budowy zdrowych kości, a także utrzymania odporności.
- Potas dla pracy układu nerwowego, pracy mięśni (w tym serca) oraz utrzymywania prawidłowego ciśnienia krwi.
- Magnez dla wytwarzania energii, prawidłowej pracy mięśni, zmniejszenia uczucia zmęczenia, pracy układu nerwowego, funkcji poznawczych i psychologicznych, utrzymania zdrowych kości i zębów.
- Wapń dla prawidłowego krzepnięcia krwi, wytwarzania energii, utrzymania mięśni, pracy nerwów, zdrowych kości i zębów.
- Witamina C dla odporności, wytwarzania kolagenu dla chrząstek, kości, zębów, dziąseł, skóry i naczyń krwionośnych, dla pracy układu nerwowego, ochrony przed stresem oksydacyjnym.
- Cynk dla odporności, dobrego widzenia, zdrowia skóry, włosów i paznokci oraz dla balansu kwasowo-zasadowego organizmu.
- Witamina D dla zdrowia zębów i kości oraz dobrej odporności.
- Witamina B1 dla energii, nerwów i serca.
Naturalne składniki, bez wypełniaczy, laktozy, glutenu i dodanego cukru, wegański.
Składniki:
daktyle, białko ryżu brązowego (18,2%), mango, migdały, cytrynian potasu, mleczan wapnia, cytrynian magnezu, skórka cytryny (proszek), witamina C, węglan magnezu, cytrynian cynku, witamina B1, witamina D3 (cholekalcyferol z porostów).
Wartości odżywcze |
w 100 g |
w 1 porcji (70 g) |
Wartość energetyczna |
1329,7 kJ/ 314,8 kcal |
930,8 kJ/ 220,4 kcal |
Tłuszcz, w tym: |
4,3 g |
3 g |
nasycone kwasy tłuszczowe |
0,7 g |
0,5 g |
Weglowodany, w tym: |
47 g |
33 g |
cukry |
46,3 g |
32,4 g |
Białko |
18,2 g |
12,7 g |
Błonnik |
6 g |
4,2 g |
Sól |
4,3 mg |
3 mg |
Potas |
535,7 mg (26,8%)* |
375 mg (18,8%)* |
Wapń |
192,8 mg (24,2%)* |
135 mg (17%)* |
Magnez |
134,3 mg (35,7%)* |
94 mg (25%)* |
Cynk |
1,4 mg (14,3%)* |
1 mg (10%)* |
Witamina C |
71,4 mg (89,3%)* |
50 mg (62,5%)* |
Witamina D |
1,8 µg (27,1%)* |
1,25 µg (25%)* |
Witamina B1 |
0,3 mg (27,1%)* |
0,21 mg (19%)* |
%RWS - % Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych) 8400 kJ / 2000 kcal