Dr. Jacob's Energia i Odporność Baton orzechowo-karobowy, 70 g
Baton Dr. Jacob's Energia i Odporność to pyszna mieszanka bakalii i karobu wzbogacona żelazem, cynkiem oraz naturalną witaminą C.
Baton Dr. Jacob's Energia i Odporność łączy w sobie przyjemność i zdrowie:
- Daktyle, orzeszki ziemne, kokos, mączka chleba świętojańskiego (karob) i migdały zawierają dużo energii, błonnik, minerały i zdrowe kwasy tłuszczowe.
- Żelazo jest ważne dla wytwarzania energii w komórkach, zmniejszania poczucia zmęczenia, pracy układu nerwowego, funkcji psychologicznych (myślenie, uczenie się, koncentracja), pracy układu odpornościowego, tworzenia krwinek czerwonych i transportu tlenu do komórek.
- Witamina C wspomaga przyswajanie żelaza, ważna dla odporności (szczególnie podczas i po intensywnej aktywności fizycznej), wytwarzania kolagenu dla budowy chrząstek, kości, zębów, dziąseł, skóry i naczyń krwionośnych, dla pracy układu nerwowego, funkcji psychologicznych, zmniejszenia zmęczenia, ochrony przed stresem oksydacyjnym.
- Cynk dla odporności, dobrego widzenia, zdrowia skóry, włosów i paznokci oraz dla balansu kwasowo-zasadowego organizmu.
- Witamina B2 jest ważna dla dobrego metabolizmu żelaza.
Naturalne składniki, bez wypełniaczy, laktozy, glutenu i dodanego cukru, wegański.
Składniki:
daktyle, orzeszki ziemne, kokos, mączka chleba świętojańskiego (karob), migdały, Witamina C liposomalna Dr. Jacob's (owoc dzikiej róży (proszek, 60%), lecytyna słonecznikowa (12%), kwas askorbinowy, węglan magnezu, ekstrakt z aceroli (2%), cytrynian cynku), Żelazo liposomalne Dr. Jacob's (proszek z owocu mango (47%), kompleks pirofosforan żelaza – lecytyna słonecznikowa (20%), ekstrakt z aceroli, lecytyna słonecznikowa, witamina B2).
Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Wartości odżywcze |
w 100 g |
w 1 porcji (70 g) |
Wartość energetyczna |
1565,3 kJ/ 363,8 kcal |
1095,7 kJ/ 261,7 kcal |
Tłuszcz, w tym: |
19,5 g |
13,6 g |
nasycone kwasy tłuszczowe |
7,3 g |
5,1 g |
Weglowodany, w tym: |
50,7 g |
35,5 g |
cukry |
40,7 g |
28,5 g |
Białko |
8,6 g |
6 g |
Błonnik |
10,7 g |
7,5 g |
Sól |
0,005 mg |
0,003 mg |
Cynk |
1,43 mg (14,3%)* |
1 mg (10%)* |
Witamina C |
154,3 mg (193%)* |
108 mg (135%)* |
Żelazo |
5,7 mg (40,7%)* |
4 mg (28,5%)* |
Witamina B2 |
0,5 mg (35,7%)* |
0,35 mg (25%)* |
%RWS - % Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych) 8400 kJ / 2000 kcal