Opis
Dr.OHHIRA® Pasta prebiotyczna OMX 30 saszetek po 2,5 g
Dzięki żywym kulturom bakterii, naturalnym składnikom i długiemu procesowi fermentacji, Twój organizm może pozbyć się uporczywych dolegliwości ze strony układu pokarmowego.
Stworzona i opatentowana przez japońskich naukowców Formuła OM-X pozwala zachować równowagę w jelitach, ponieważ opiera się na 3 filarach zdrowego mikrobiomu jelitowego:
probiotykach, które walczą ze złymi bakteriami i zapobiegają powstawaniu nowym;
prebiotykach, które odżywiają dobre bakterie, by prawidłowo się rozwijały i jak najlepiej działały w walce z chorobotwórczymi bakteriami;
postbiotykach, które stymulują probiotyki do działania.
Suplement diety wzbogacono o witaminy, minerały, aminokwasy i kwasy organiczne, które wspierają zdrowe pH układu pokarmowego.
Składniki suplementu diety wspomagają Twój organizm, gdy:
nękają Cię biegunki i zaparcia,
masz problemy z trawieniem,
jesteś podatny na rozwój alergii,
chcesz przywrócić równowagę jelitową np. po antybiotykoterapii.
A dodatkowo składniki suplementu diety:
wspomagają wchłanianie witamin i składników mineralnych,
mają pozytywny wpływ na układ odpornościowy,
redukują stany zapalne,
mają działanie przeciwbakteryjne,
wzmacniają mikroflorę jelitową.
65 roślin – owoców, jagód, warzyw, grzybów oraz wodorostów morskich, które naturalnie rosną w Japonii, są bogate w mikroelementy i witaminy oraz 12 żywych szczepów bakterii przez 5 lat dojrzewa w procesie naturalnej fermentacji (bez obróbki termicznej). Dzięki takiemu przygotowaniu probiotyki są w doskonałej formie, by stanąć do walki o prawidłowe funkcjonowanie jelit.
100% WEGAŃSKI SKŁAD
Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego
BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW
Naturalny skład
WYGODNA W UŻYCIU
Dzięki saszetkom możesz zażyć pastę, gdzie chcesz i kiedy chcesz
PRZYJEMNY SMAK
Słodkich śliwek i fig z nutą czekolady
PASZPORT PROBIOTYCZNY
Ma go każdy szczep bakterii w probiotyku OM-X
NIE WYMAGA PRZECHOWYWANIA W LODÓWCE
Odporna na temperatury
Sposób użycia
1 saszetka dziennie o dowolnej porze
Dorośli i dzieci od 3 roku życia:
1 saszetka raz dziennie. 3-7 razy w tygodniu (w zależności od indywidualnych potrzeb).
Wycisnąć zawartość saszetki do ust i połknąć. Można popić wodą.
Po otwarciu zużyć natychmiast.
Nie mieszać z gorącymi napojami i jedzeniem.
Odpowiedni dla matek karmiących i kobiet w ciąży.
Ważne
Forma pasty to brak ryzyka zakrztuszenia się. Produkt jest odpowiedni także dla dzieci.
Nie przekraczać zalecanych dawek.
Suplement diety nie jest zamiennikiem zbilansowanej diety.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Po otwarciu spożyć natychmiast.
Pasta prebiotyczna OM-X to suplement diety zatwierdzony przez Główny Inspektorat Sanitarny Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia.
Skuteczność została potwierdzona badaniami klinicznymi – w badaniach klinicznych vivo i vitro w Japonii.*
Wyprodukowany zgodnie ze standardami GMP, czyli Good Manufactruing Practice (Dobrej Praktyki Produkcyjnej).
Skład
Każda saszetka zawiera: galaktooligosacharydy, fruktooligosacharydy, oligosacharydy, ekstrakt owocowy ze śliwy domowej (Prunus domestica) 1:1, ekstrakt z liści szpinaku warzywnego (Spinacia oleracea) 1:1, ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) 1:1, proszek z grzybów shiitake (Lentinula edodes), proszek z liści i łodyg ciemnej odmiany rzepy właściwej (Brassica rapa var. perviridis), ekstrakt z owoców fikusa pospolitego (Ficus carica) 1:1, ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej (Vaccinium australe) 1:1, ekstrakt z owoców truskawki chińskiej (Myrica rubra) 1:1, ekstrakt z owoców drzewka yuzu (Citrus junos) 1:1, proszek z pieczarki brazylijskiej (Agaricus blazei), proszek z żagwicy listkowatej (Grifola frondosa), proszek z łodyg i liści wodorostów (Hizikia fusiformis, Undaria pinnatifida, Laminaria japonica), regulator kwasowości kwas cytrynowy, bakterie kwasu mlekowego B.breve ss. breve M-16V, B.infantis ss. infantis M-63, B.longum BB536, B.lactis Bl-04®, L.acidophilus La-14®, L.brevis NBRC 3345, L. bulgaricus NBRC 13953, L.casei ss. casei TO-A, L.fermentum NBRC 3071, L.helveticus ss. jugurti NBRC 3809, L.plantarum TO-A, S.thermophilus NBRC 13957.
Ilość błonnika w jednej saszetce 2,5 g: 2,49 g
Ilość bakterii kw. mlekowego w jednej saszetce 2,5 g: 9 mg