Właściwości
Sok z bulw buraka ćwikłowego z zagęszczonego soku, wzbogacony witaminą C. Pasteryzowany
Burak zawiera wiele cennych pierwiastków takich jak wapń, potas, fosfor, żelazo, magnez, kobalt a także witaminy A, C, B1. Jest również źródłem kwasu foliowego, który jest czynnikiem antyanemicznym – pobudza procesy krwiotwórcze, czyli powstawanie czerwonych krwinek – co jest szczególnie ważne dla osób poddających się chemioterapii. Z kolei betanina zawarta w buraku przyczynia się do prawidłowego działania wątroby i żołądka.
Ważne
Zmętnienie i osad na dnie butelki są zjawiskiem naturalnym.
Smak i barwa soku mogą różnić się w zależności od użytej odmiany surowca.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
Przed spożyciem wstrząsnąć.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Składniki
Sok 100% burak.
Producent
JaRo-Pol / EkaMedica
Ul. Przemysłowa 48/1
43-340 Kozy
tel.:+48 33 814 40 34
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.