Opis
Owoc granatu wypełniony jest pestkami, cennymi ze względu na zawartość wielu biopierwiastków tj. wapń, magnez, fosfor czy potas. Stanowi także źródło tanin i flawonoidów - przeciwutleniaczy, które przeciwdziałają szkodom wywoływanym przez wolne rodniki. Sok z granatu wspomaga serce i układ krążenia dzięki obniżaniu ciśnienia tętniczego krwi. Badania dowodzą, że regularne picie soku z granatu może przyczyniać się do zmniejszenia poziomu cholesterolu oraz glukozy na czczo i obniżenia insulinoodporności. Owoce granatu mają także wpływ na łagodzenie bólu i stanów zapalnych w organizmie. Świetnie sprawdzają się także w okresie grypowym, gdyż odznaczają się właściwościami przeciwbakteryjnymi.
Właściwości:
posiada właściwości przeciwbakteryjne
łagodzi dolegliwości bólowe
obniża poziom cholesterolu
wspomaga walkę z nadciśnieniem
łagodzi stany zapalne
wspiera odporność
dla dorosłych i dzieci od 6. roku życia
Sposób użycia
Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml (4 łyżki stołowe - łyżka stołowa odpowiada 15 ml) dziennie. Dzienna porcja (60 ml) zawiera: 60 ml soku z granatowca właściwego i 18 mg witaminy C (22,5% referencyjnej wartości spożycia).
Skład
Pasteryzowany sok z granatowca właściwego (Punica granatum) - 99,95%, kwas L-askorbinowy (witamina C).
Skład w momencie publikacji. Aktualne INCI znajduje się na stronie producenta i/lub opakowaniu.
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.