Właściwości
Łupina babki jajowatej zawiera dużą ilość naturalnego błonnika, podobnego do tego, który znaleźć można w siemieniu lnianym czy otrębach owsianych. Dzięki błonnikowi łupina babki jajowatej pochłania duże ilości wody wraz z toksynami, następnie pęcznieje i pomaga usunąć złogi z jelit. Działa mechanicznie, poprawiając perystaltykę jelit i ułatwiając proces wypróżniania. Śluzy zawarte w łupinie działają osłonowo - powlekają złogi i dodatkowo ułatwiają ich wydalanie.
Zalecane spożycie
Produkt przeznaczony do spożycia po uprzednim przygotowaniu:
½ łyżki babki jajowatej zalać szklanką ciepłej wody, odstawić na ok. 20 minut. Tak przygotowany napar wypić. Można również stosować do zagęszczania potraw.
Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody, co najmniej 2 l płynu.
Należy przyjmować 2 razy dziennie – rano i wieczorem. Można mieszać z babką płesznik w proporcjach babka jajowata 80%, babka płesznik 20%.
Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci. Nie stosować u osób, które wcześniej przeszły operacje jelit lub mają anomalia anatomiczne, niedrożność jelit.
Ważne
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym, zacienionym miejscu. Chronić od zapachów obcych.
Składniki
100 % babka jajowata łupina
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Producent
INTENSON EUROPE SP. Z O.O.
Całowanie 94 G
05-480 Karczew