Właściwości
• zbliżony do słodkości brązowego cukru
• 100% cukier kokosowy
• delikatnie słodki smak
Cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Głównym węglowodanem występującym w cukrze kokosowym jest sacharoza, a następnie glukoza i fruktoza.
Sposób użycia: stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, do pieczenia i gotowania.
Ważne
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Składniki
100% BIO cukier kokosowy
Może zawierać orzechy.
Kraj pochodzenia:
› Indonezja
Wartości odżywcze
› Przybliżone wartości odżywcze w 100g produktu:
› Wartość energetyczna: 1632kJ / 390kcal
› Białko: 1,8 g
› Tłuszcz: 1,5 g
› Węglowodany: 97 g
› Błonnik: 0,8 g
› Sól: 0,17 g
Producent
Intenson Europe Sp. z o. o.