Właściwości
Bio Olej kokosowy Virgin marki Intenson przeznaczony jest do stosowania w kuchni. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnego masła. Doskonałe rozwiązanie dla wegan i wegetarian.
BIO Olej kokosowy nierafinowany marki Intenson charakteryzuje się przyjemnym kokosowym zapachem. Olej ten do temperatury ok 25°C występuje w postaci stałej, a powyżej tej temperatury w postaci płynnej. Stan jego skupienia nie ma jednak wpływu na smak czy jakość produktu. Olej kokosowy podnosi poziom „dobrego cholesterolu”. W swym składzie zawiera kwas laurynowy, który wykazuje działanie bakteriobójcze i wzmacniające odporność.
Zalecane spożycie
Oleju kokosowego można używać do smarowania pieczywa w zastępstwie masła, do smażenia i pieczenia. Można go stosować jako dodatek do potraw, dodatek do dressingów i sosów sałatkowych oraz do koktajli owocowych.
Ważne
Olej należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Po otwarciu należy przechowywać go w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Składniki
100 % BIO olej kokosowy virgin
Producent
INTENSON EUROPE SP. Z O. O.
Całowanie 94 G,
05-480 Karczew