Właściwości
Spirulina to ciemnozielona mikroalga, która swoją nazwę zawdzięcza spiralnemu, nitkowatemu kształtowi. Większość jej masy stanowi białko (ponad 60%).
Zalecane spożycie
Jedną łyżeczkę wymieszać z mlekiem, jogurtem, sokiem lub z letnią wodą. Należy wypić ok 30 min. przed posiłkiem. Można dodać do płatków, deserów, sałatek. Zaleca się spożycie 1 – 2 łyżeczek dziennie.
Ważne
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu. Chronić od światła i ciepła.
Składniki
100 % spirulina w proszku
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Producent
INTENSON EUROPE SP. Z O. O.
Całowanie 94 G,
05-480 Karczew