Właściwości
Yerba mate to tradycyjny południowoamerykański napój, który może zastąpić kawę. Nasza jest przygotowana dzięki użyciu najnowocześniejszej technologii suszenia liści za pomocą gorącego powietrza. Dzięki temu produkt jest naturalny i nie traci wartości odżywczych oraz nie ma dymnego posmaku.
Zalecane spożycie
Tradycyjny sposób przygotowania polega na piciu yerba mate przy pomocy bombilli (rurki do picia) oraz specjalnego naczynia (matero). Przygotuj wodę o temperaturze ok. 75°C – można w tym celu użyć termometru kuchennego. Można ją dosłodzić cukrem, miodem lub zagęszczonym sokiem. Nasyp susz yerba mate od ? do 3 objętości naczynia. Dla początkujących polecamy nasypać mniejszą ilość yerba mate w celu uzyskania łagodniejszego smaku. Wkładamy rurkę do picia yerba mate oraz zalewamy wcześniej przygotowaną wodą.
Ważne
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu.
Składniki
100% suszony liść cięty yerba mate (ostrokrzew paragwajski)
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Producent
INTENSON EUROPE SP. Z O. O.
Całowanie 94 G,
05-480 Karczew