Kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (2*107 jtk/ml) oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych (33,3%) w tym: (koszyczek chmielu (23,3%), kwiat czarnego bzu, kwiat głogu i lipy, liście melisy, ziele skrzypu0, sok jabłkowy (20%).
Pełna identyfikacja szczepów bakterii probiotycznych serii JOY DAY
Lactobacillus rhamnosus LMG P-21380
Lactobacillus rhamnosus LMG P-23699
Lactobacillus rhamnosus DSM 16605
Lactobacillus plantarum LMG P-21020
Lactobacillus plantarum LMG P-21021
Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LMG P-21905
Lactobacillus acidophilus LMG P-21904
Lactobacillus fermentum
Lactobacillus lactis
Lactobacillus casei LMG P-17504
Bifidobacterium longum DSM 16603
Bifidobacterium breve LMG P-17500
Bifidobacterium breve LMG P-17501
Bifidobacterium animals ssp. lactis LMG P-17502
Streptococcus thermophilus LMG P-21908
Streptococcus thermophilus LMG P-17225
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100 ml | w porcji 10 ml | % RWS * w porcji (10ml) |
wartość energetyczna |
84 kJ/20 kcal |
8 kJ/2 kcal |
0 % |
tłuszcz |
0 g |
0 g |
0 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
0 g |
0 % |
węglowodany |
4,2 g |
<0,5 g |
0 % |
w tym cukry |
<0,5 g |
0 g |
0 % |
błonnik |
<0,5 g |
0 g |
- |
białko |
0,7 g |
0 g |
0 % |
sól |
0,02 g |
0 g |
0 % |
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal)
Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu
Produkt posiada certyfikat ekologiczny
Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości
Laureat Plebiscytu „Nasze Dobre Lubuskie” 1 miejsce w kategorii produkt spożywczy
Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE - TOP PRODUKT