Opis
Stosowanie probiotycznego ekstraktu roślinnego Korzeń Życia wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z surowców roślinnych wspierają oczyszczanie organizmu z toksyn.
najbardziej naturalny oraz innowacyjny probiotyk na rynku
zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
600 milionów w dziennej porcji
probiotyk w formie płynnej 500 ml
100% ekstraktu z ekologicznych surowców roślinnych w tym topinambur.
Sposób użycia
Dorośli i osoby starsze: około 30 ml na dobę (3 łyżki) rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.
Dzieci powyżej 3 roku życia: około 15 ml na dobę (3 łyżeczki) rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju ze szczególnym wykluczeniem napojów alkoholowych.
Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
Skład
produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp., które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej.
Probiotyczny Ekstrakt Roślinny Korzeń Życia uzyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (100%) w tym: bulwy topinamburu (60,0%), korzenie marchwi (16,6%), korzenie pasternaka (16,6%), korzenie i nać pietruszki (6,8%)