KDF Omega 3+
KFD Omega 3+ to olej rybi standaryzowany na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych Omega 3, (EPA i DHA), wzbogacony o witaminę E w formie octanu DL-a-tokoferylu (odpowiednik 12 mg czyli 100% RWS a-tokoferylu) oraz mieszankę tokoferoli.
Kwasy tłuszczowe Omega 3 są niezbędne w zbilansowanej diecie. EPA i DHA czyli kwasy eikozapentaenowy i dokozaheksaenowy poza niewielkimi wyjątkami można znaleźć niemal wyłącznie w tłustych rybach morskich i oceanicznych.
Omega 3 to wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które łatwo podlegają procesowi utleniania, właśnie dlatego korzystamy z oleju z ryb oceanicznych a proces wytwarzania kapsułek odbywa się w Polsce. Jest to wyrób wzbogacony maksymalną dawka witaminy E oraz mieszanką tokoferoli. Są to substancje powszechnie stosowane jako silne antyoksydanty.
Właściwości składników zawartych w KFD Omega3+:
-Kwasy tłuszczowe EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca,
-DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i prawidłowego widzenia,
- witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.