Opis
wzmocnienie odporności organizmu
choroby układu pokarmowego
infekcje bakteryjne
Właściwości:
Miód Manuka MGO™ to wysokiej jakości produkt, który powstaje w Nowej Zelandii z nektaru krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku.
Miód manuka wspomaga leczenie refluksu żołądkowo-przełykowego, zespoły nadwrażliwego jelita, wrzodów żołądka. Ma działanie przeciwbakteryjne, jest pomocny przy wszelkich infekcjach układu pokarmowego, zapaleniach gardła, zatok. Przyspiesza gojenie się zmian na skórze, ma szerokie zastosowanie w kosmetyce - leczeniu trądziku, owrzodzeń, itp.
Sposób użycia
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Skład
Miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal >40 mg >6 mg
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 17 porcji.