Miody Polskie Miód spadziowy
Miód spadziowy w odróżnieniu od miodów nektarowych, nie powstaje z nektaru kwiatów, ale ze spadzi, czyli soku drzew przetworzonego przez owady. Posiada niezwykle przyjemny zapach.
Miód spadziowy ma nieco korzenny aromat. W smaku mniej słodki, ale bardzo delikatny. Krystalizuje stosunkowo wolno, uzyskując postać średnioziarnistą. W zależności od rodzaju spadzi przyjmuje kolor od ciemnożółtej i ciemnozielonej, aż po brązową. Zawiera o wiele więcej substancji czynnych niż inne miody, w tym m.in.: żelazo, potas, wapń, fosfor i magnez.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna 1420kJ/339 kcal
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 79,5g
Białko <0,5g
Sól 0g
Masa netto: 950 g
Możliwa jest krystalizacja, która jest naturalnym procesem zachodzącym w miodzie.
Przechowywanie:
Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Ostrzeżenia:
Produkt nie powinien być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent:
Miody Polskie Sp. z o.o.
Mokra 281 B
42-120 Miedźno