Właściwości
Lapacho - Herbata Inków na wzmocnienie i witalność. LAPACHO - PAU D'ARCO kora pokrojona 200 g
Indianie peruwiańscy leczą wywarem z kory cukrzycę. "Herbata Inków" znalazła zastosowanie także jako lek na zapalenie stawów, wrzody żołądka. Wyciąg z kory może zabić bakterie i grzyby.
Zalecane spożycie
1 łyżeczka (1 g) zalać 250 ml wody, gotować 10-15 minut. Studzić przez 15 minut, a następnie odcedzić wywar i wypić. Spożywać 2 razy dziennie
Ważne
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Składniki
kora z drzew lapacho (Tabebuia ochracea).
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.