Natura-Wita Łupina babki jajowatej, 200 g
Składniki:
Babka jajowata łuska (Plantago ovata)
Sposób przygotowania i zalecane spożycie:
2 łyżeczki suszu zalać ¾ szklanki wody, mleka, soku lub innego płynu, poczekać aż lekko spęcznieje, następnie wypić. Można dodawać do jogurtu, serka, zup, sosów. W trakcie kuracji należy pamiętać o przyjmowaniu zwiększonej ilości płynów. Najlepsze efekty przynosi systematyczne spożywanie.
Wartości odżywcze |
Zawartość w 100g |
Wartość energetyczna |
384 kcal |
Tłuszcz w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
7,30 g 1,10 g |
Węglowodany w tym: cukry |
13,0 g 0,60 g |
Błonnik |
60,0 g |
Białko |
14,0 g |
Sól |
0,10 g |
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu np. puszka, słoik, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.