NATURELL Omega-3 Uczeń żelki
Kwasy omega 3:
Dla wsparcia prawidłowej funkcji mózgu1, pamięci i koncentracji4.
Dla wsparcia odporności5 i wzroku1.
Tylko jedna żelka dziennie dzięki wysokiej ilości DHAi
Małe, miękkie żelki do żucia lub rozgryzania o pysznym cytrusowo-truskawkowym smaku bez rybiego posmaku.
W 1 żelce znajdziesz 335 mg kwasów omega-3, w tym 250 mg DHA i 50 mg EPA.
Produkt zawiera kwasy DHA i EPA w naturalnej formie trójglicerydowej - takiej, jaka występuje w pożywieniu, dzięki czemu jest łatwiej przyswajana przez organizm9. Dodatkowo forma emulsji żelowej może wpływać na zwiększoną biodostępność
kwasów omega-310.
*WZBOGACONY SKŁAD
Skład Naturell Omega-3 Uczeń Żelki wzbogacony jest o witaminy D3 oraz B12. Dzięki temu produkt wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego2, pamięć i koncentrację4, funkcje psychologiczne4, ale także odporność5, pracę mięśni7
i rozwój kości u dziecka6.
CZYSTY SKŁAD8
Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie świeże surowce i olej pochodzący z certyfikowanych, zrównoważonych połowów. Dodatkowo Naturell Omega - 3 Uczeń Żelki ma8 czysty skład – bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów
syntetycznego pochodzenia oraz jest bez dodatku cukrów.
1. DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
2. Witamina B12 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu
nerwowego.
3. Witamina B12 przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
4. Witamina B12 pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
5. Witamina D3 wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
6. Witamina D3
jest potrzebna do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci.
7. Witamina D3 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
9. Dyerberg J. et al. (2010) Bioavailability of marine n-3 fatty acid formulations, Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 83; 137–141 10. Haug, Ingvild J., et al. "Bioavailability of EPA and DHA delivered by gelled emulsions and so gel capsules." European journal of lipid science and technology 113.2 (2011): 137-145.