Opis
Galaretka o smaku cytrynowym powstaje na bazie naturalnych, certyfikowanych składników.
Bazą do wykonania deseru jest agar, czyli naturalna substancja żelująca pozyskiwana z wodorostów morskich.
To sprawia, że nasza galaretka może być stosowana przez wegetarian i wegan.
Galaretka to świetna przekąska podczas przerwy pracy.
Doskonale sprawdza się także jako dekoracja lodów, ciast z owocami i deserów podczas letnich przyjęć.
Jej cytrynowy aromat doskonale orzeźwia i zadowoli każdego fana owocowych smaków.
Sposób użycia
Zawartość torebki wsypać do 250ml zimnej wody i rozmieszać. Doprowadzić do wrzenia i dalej gotować ok. 1 minutę ciągle mieszając. Gotową galaretkę wlać do salaterek, po wystudzeniu wstawić do lodówki, do stężenia.
Skład
Cukier trzcinowy*, substancja żelująca – agar*, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, naturalny aromat, kurkuma mielona*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100g: 209kJ, 50kcal, Tłuszcz 0g, Kwasy 0g, Węglowodany 12g, Cukry 12g, Białko 0g, Sól 0g.