Właściwości
Nawłosan to starannie dobrana kombinacja składników o kompleksowym działaniu na kondycję włosów. Preparat zawiera aminokwasy, będące źródłem keratyny, która jest podstawowym budulcem komórek włosowych. Dla włosów najważniejsze są aminokwasy zawierające siarkę, takie jak metionina i cysteina, które znajdują się w preparacie NAWŁOSAN. Istotne znaczenie ma zawartość MSM (metylosulfonylometanu), źródła siarki, zwanej tradycyjnie „minerałem piękna”. Preparat zawiera również biotynę, ważną dla wzrostu i jakości komórek włosów. Odpowiednie dawki składników w NAWŁOSAN wspierają dobrą kondycję włosów i skóry głowy, odpowiedzialnej za osadzenie cebulek włosowych.
Wskazania:
dla wspomagania naturalnej gęstości i witalności włosów
dla utrzymania pięknego wyglądu włosów
dla wsparcia kondycji skóry głowy
dla utrzymania mocnej struktury włosów
dla podtrzymania naturalnego cyklu wzrostu włosów
Zalecane spożycie
Stosować 1 tabletkę dziennie popijając wodą. Zaleca się stosowanie suplementu przez co najmniej 3 miesiące.
Ważne
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu.
Składniki
Substancja wypełniająca – celuloza mikrokrystaliczna, L-metionina, cysteina, MSM (metylosulfonylometan), krzem (ditlenek krzemu), otoczka (substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca – celuloza mikrokrystaliczna), cynk (tlenek cynku), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), substancja przeciwzbrylająca – stearynian magnezu, aromat, biotyna (d-biotyna).
L-metionina – 100 mg
MSM – 50 mg
Cysteina – 50 mg
Krzem – 20 mg
Cynk – 10 mg 67%*
Kwas pantotenowy – 5,5 mg 167%*
Biotyna 2 mg 1333%*
*%RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.