Maltodekstryny kukurydziane, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), olej roślinny (rzepakowy), L-arginina, olej rybi (źródło kwasów omega-3), aromaty, sole potasowe kwasu ortofosforowego, sole magnezowe kwasu cytrynowego, węglan wapnia, kwas L-askorbinowy – witamina C, chlorek sodu, beta-1,3/1,6-glukan (z Saccharomyces cerevisiae), substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; diglicynian cynku, difosforan żelaza(III) (pirofosforan żelaza(III)), selenian(IV) sodu, octan DL-alfa-tokoferylu – witamina E, cholekalcyferol – witamina D, glukonian manganu, nikotynamid – niacyna, octan retinylu – witamina A, glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, monoazotan tiaminy – tiamina, cyjanokobalamina – witamina B12, chlorowodorek pirydoksyny – witamina B6, filochinon (fitomenadion) – witamina K, ryboflawina, barwnik – E 150c; kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.
Zawiera cukry i substancje słodzace.
Wartość energetyczna 1265 kJ/ 300 kcal ? 1620 kJ/ 385 kcal Tłuszcz 8,0 g ? 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g ? 0 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1,5 g ?1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe omega-3 Nie mniej niż 435 mg ? Nie mniej niż 558 mg
w tym kwas eikozapentaenowy (EPA) Nie mniej niż 255 mg ? Nie mniej niż 327 mg
w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) Nie mniej niż 180 mg ? Nie mniej niż 230 mg
Węglowodany 39 g ? 50 g
w tym cukry 4,3 g ? 5,5 g
Błonnik 0 g ? 0 g
Białko 18 g ? 23 g
Sól 0,15 g ? 0,19 g
Witamina A (?g-RE) 160 ?g ? 205 ?g
Witamina D 10 ?g ? 12,8 ?g
Witamina K 15 ?g ? 19,2 ?g
Witamina C 160 mg ? 205 mg
Tiamina 0,5 mg ? 0,64 mg
Ryboflawina 0,28 mg ? 0,36 mg
Witamina B6 0,28 mg ? 0,36 mg
Niacyna (mg NE) 3,2 mg ? 4,1 mg
Kwas foliowy 40 ?g ? 51,3 ?g
Witamina B12 0,5 ?g ? 0,64 ?g
Kwas pantotenowy 1,2 mg ?1,5 mg
Biotyna 10 ?g ? 12,8 ?g
Witamina E (mg ?-TE) 4 mg ? 5,1 mg
Sód 170 mg ? 218 mg
Chlorki 160 mg ? 205 mg
Potas 400 mg ? 513 mg
Wapń 160 mg ? 205 mg
Fosfor 140 mg ? 180 mg
Magnez 75 mg ? 96,2 mg
Żelazo 2,8 mg ? 3,6 mg
Cynk 5 mg ? 6,4 mg
Miedź 203 ?g ? 38,5 ?g
Jod 30 ?g ? 38,5 ?g
Selen 30 ?g ? 38,5 ?g
Mangan 0,4 mg ? 0,5 mg
Chrom 8 ?g ? 10,3 ?g
Molibden 10,5 ?g ? 13,5 ?g
Fluorki 0 mg ? 0 mg
Beta-1,3/1,6-glukan 100 mg ? 128 mg
L-arginina 4500 mg ? 5769 mg
Osmolarność 495*mOsm/l
*W przypadku rozpuszczenia porcji (78 g) produktu w 200 ml wody osmolarność