Właściwości
Sok z róży to doskonałe uzupełnienie kuchennej kolekcji tradycyjnych przetworów. Dzika róża jest składnikiem znanym od wieków w polskiej tradycji ludowej. Sięga się po nią chętnie w okresie jesienno-zimowym, który sprzyja przeziębieniom i innym dolegliwościom. Intensywny, przyjemny aromat poprawia samopoczucie i smakuje całej rodzinie. Czysty sok z owoców róży, bogaty w naturalną, owocową witaminę C. Zawiera także beta-karoten , likopen i bioflawonoidy. Wysoka zawartość witaminy C (450 mg witaminy C w 100 ml) przyczynia się do:
prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i układu nerwowego,
utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i funkcji psychologicznych,
zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu co ma wpływ na właściwe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, kości, dziąseł,
pomaga zachować zdrową skórę,
ma niebagatelne znaczenie dla prawidłowego przyswajania przez organizm żelaza,
pomaga również w utrzymaniu właściwego stanu błon śluzowych oraz prawidłowego widzenia.
Ważne
Sok z dzikiej róży, który oferujemy, ma pojemność 500 ml i jest zamknięty w butelce z ciemnego szkła, które zapobiega utracie przez produkt cennych witamin, minerałów oraz innych składników odżywczych.