Opis
Składniki suplementu diety Proliver diabeto pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby (wyciąg z liści karczocha), wspomagają trawienie (wyciąg z korzenia cykorii) oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi(wyciąg z zielonej herbaty). Ponadto wyciąg z liści morwy białej wspiera utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi.
Sposób użycia
Dorośli: 2 tabletki 3 razy dziennie, popijając wodą. Preparat zaleca się spożywać podczas lub bezpośrednio po posiłku. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia. Spożycie 3-galusanu (-) epigalokatechiny w ciągu dnia powinno wynosić poniżej 800 mg.
Skład
substancja wypełniająca: celuloza, wyciąg z liści morwy białej, L-asparaginian L-ornityny, substancja wypełniająca: fosforany wapnia, winian choliny, substancja wiążąca: poliwinylopirolidon, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, wyciąg z liści karczocha, wyciąg z zielonej herbaty, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, wyciąg z korzenia cykorii, substancja glazurująca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, wyciąg z liści Gymnema sylvestre, barwnik: węglan wapnia, substancja glazurująca: hydroksypropyloceluloza, chlorek chromu (III), barwniki: żółcień chinolinowa, brąz HT, czerń brylantowa PN oraz zieleń S, substancje glazurujące: wosk pszczeli biały oraz wosk carnauba.
Żółcień chinolinowa może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Zawartość składników w dziennej porcji:
Składnik Zawartość w 6 tabletkach
L-asparaginian L-ornityny 600 mg
Cholina 120 mg
Wyciąg z zielonej herbaty w tym:
3-galusan (-) epigalokatechiny (EGCG) 100 mg
nie więcej niż 95 mg
Wyciąg z liści karczocha 150 mg
Wyciąg z korzenia cykorii 69 mg
Wyciąg z liści morwy białej (Morus alba L.), w tym:
1-deoksynojirimycyna (DNJ) 850 mg
85 mg
Wyciąg z liści Gymnema sylvestre, w tym:
kwas gymnemowy 50 mg
12,5 mg
Chrom 200 µg (500%)*
*% referencyjnej wartości spożycia