Opis
Graviola - bogate źródło składników odżywczych
Graviola znana w Polsce pod nazwą flaszowiec miękko-ciernisty jest drzewem rosnącym w amazońskiej dżungli w Brazylii, ale także w innych częściach Ameryki Południowej. Drzewa gravioli rosnące w ciepłym klimacie są przez cały rok zielone. Roślina ta ma niezwykle długą tradycję z uwagi na jej wszechstronne właściwości lecznicze. Od tysiąca lat uznawana jest za wartościowy środek leczniczy w tradycyjnej medycynie południowoamerykańskiej.
Graviolę stosuje się przy takich dolegliwościach, jak nadciśnienie tętnicze, reumatyzm, choroby wątroby, astma, choroby skórne, biegunka i podwyższona temperatura ciała. Spożywanie suplementów z graviolą jest również zalecane w zapobieganiu nowotworom. Oprócz niszczenia komórek nowotworowych graviola wykazuje także inne lecznicze właściwości, a mianowicie oczyszcza organizm z toksyn, pomaga leczyć wrzody oraz wspiera układ odpornościowy.
Właściwości gravioli:
✓ ma silne działanie insektobójcze i mikrobójcze
✓ związki chemiczne tej rośliny, nawet przy małych dawkach, skutecznie niszczą komórki nowotworowe, nie oddziałując przy tym negatywnie na zdrowe komórki
✓ pomaga w leczeniu schorzenia dróg oddechowych
✓ leczy choroby układu pokarmowego
✓ uspokaja
✓ obniża gorączkę
✓ obniża poziom cukru we krwi
✓ przyspiesza regenerację trzustki
✓ chroni przed cukrzycą
Sposób użycia
Spożywać 1 kapsułkę raz dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Skład
Graviola Ekstrakt 10:1, żelatynowa otoczka.
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.