PURELLA Collagen Bar Baton kolagenowy Mango-Marakuja bez dodatku cukru, 40g
Baton Mango-Marakuja zawiera aż 8 g kolagenu oraz superfood baobab – naturalne źródło witaminy C, która wspiera produkcję i syntezę kolagenu, przyczyniając się do prawidłowego funkcjonowania skóry, kości, zębów i naczyń krwionośnych. Batony są bez dodatku cukru, co czyni je doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrowy styl życia.
Składniki:
pasta daktylowa, hydrolizowany kolagen wołowy 20 %, wiórki kokosowe, pasta mango-marakuja 12 % (mango 96 %, marakuja 4 %); suszony miąższ owoców baobabu w proszku 1 %, mąka ryżowa, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z cytryny, naturalny aromat marakui z innymi naturalnymi aromatami.
Wartość odżywcza na 100 g / na 40 g
Wartość energetyczna 1733 kJ / 412 kcal / 693 kJ / 165 kcal
Tłuszcz 13 g /5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g / 4,5 g
Węglowodany 47 g / 19 g
w tym cukry 41 g / 17 g
Błonnik 7,7 g / 3,1 g
Białko 22 g / 9,0 g
Sól 0,20 g / 0,08 g
Witaminy na 100 g / na 40 g
Witamina C 30 mg (38 %)* / 12 mg (15 %)*
* Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).
Opakowanie zawiera 1 porcję produktu.