Opis
Przepyszna, idealnie słodka mleczna czekolada bez dodatku cukru słodzona stewią i erytrolem, bez dodatków. Ma aż o 30% mniej kalorii niż zwykła mleczna czekolada z cukrem.
RED Chocolette to pierwsza czekolada na świecie o tak niskiej kaloryczności - w zależności od smaku ma prawie o połowę mniej kalorii niż zwykłej czekolady. Z uwagi na fakt, że nie ma dodanego cukru i ma zredukowaną zawartość cukru i tłuszczu, udaje się obniżyć wartość kaloryczną gorzkiej czekolady o 45%, a czekolady mlecznej o 30%. Jeden kawałek mlecznej czekolady zawiera tylko 21 kcal - czyli tyle co kawałek jabłka, dlatego mleczna czekolada RED Chocolette to prawdopodobnie najmniej kaloryczna czekolada na świecie!
Stworzona przez najlepszych Chocolatierow z Francji i Szwajcarii, smakowita czekolada zawiera nie tylko mniej kalorii i tłuszczu, ale także nie zawiera dodatku cukru i jest produkowana wyłącznie z naturalnych słodzików; starannie wyselekcjonowane kakao i masło kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej oraz najwyższej jakości mleko z Niemiec.
Unikalna opatentowana technologia w połączeniu z naszymi specjalistycznymi umiejętnościami sprawia, że smakuje jak zwykła czekolada, chociaż nie ma dodatku cukru.
Koniec z wyrzutami sumienia. Oddaj się nieskrępowanej przyjemności jedzenia czekolady.
Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.
Źródła słodyczy w czekoladach RED Chocolette:
Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.
Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.
Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.
Skład
substancje słodzące: maltitol, erytrytol; substancja wypełniająca: polidekstroza; tłuszcz kakaowy; miazga kakaowa; mlekow proszku pełne; mlekow proszku odtłuszczone; tłuszcz mleczny; emulgatory: lecytyny (z soi), E476; substancja zagęszczająca: karagen; aromaty;substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 25%.
Może zawierać migdały, orzechy laskowe, orzechy makadamia.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1540 kj / 372 kcal, tłuszcz 26g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16g węglowodany 42g, w tym cukry 10g, w tym poliole 30g, białko 7,6g, sól 0,34g
Porcja 5.55 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 20.65 kcal 372.00 kcal
kJ 85.47 kJ 1,540.00 kJ
Tłuszcze, w tym 1.44 g 26.00 g
tłuszcze nasycone 0.89 g 16.00 g
Węglowodany, w tym 2.33 g 42.00 g
cukry 0.56 g 10.00 g
poliole 1.67 g 30.00 g
Białko 0.42 g 7.60 g
Błonnik
Sól 0.02 g 0.34 g