Spirulina (Spirulina platensis), liść zielonego jęczmienia, stabilizowane otręby ryżowe, owoc i liść rokitnika (liofilizowane świeże), owoc Acai(liofilizowany świeży), kwiat i liść lucerny (liofilizowane świeże), liść mniszka (liofilizowany świeży), liść pokrzywy (liofilizowany świeży), korzeń kurkumy (liofilizowany świeży), sok z liści pszenicy (liofilizowany świeży), liść zielonej herbaty, liść rukwi wodnej (liofilizowany świeży), liść jarmużu (liofilizowany świeży), nasiona granatu, owoc jeżyny (liofilizowany świeży), owoc czarnej maliny (liofilizowany świeży), witamina C (L-askorbinian wapnia, magnezu, cynku), naturalna witamina E (octan d-alfa-tokoferylu 150 IU), cynk (L-askorbinian cynku), cholina (dwuwinian choliny), naturalny betakaroten / mieszanina karotenoidów, witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B1 (monoazotan tiaminy), witamina B2 (ryboflawina), niacyna (amid kwasu nikotynowego), luteina, likopen, bioflawonoidy cytrusowe, inozytol, Arabinogalaktan z modrzewia, selen (L-selenometionina), bor (boran sodu), miedź (glukonian miedzi (II)), mangan (diglicynian manganu), witamina A (palmitynian retinylu 2500 IU), kwas alfa liponowy, witamina D3 (wegański cholekalcyferol z porostów 200 IU), chrom (pikolinian chromu), kwas foliowy (L-metylofolian wapnia), jod (jodek potasu), biotyna (D-biotyna), witamina B12 (metylokobalamina), wapń (cytrynian i węglan wapnia), magnez (cytrynian i tlenek magnezu), żelazo (diglicynian żelaza (II)), witamina K (fitomenadion), wegańska kapsułka celulozowa.
Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki):
KOMPLEKS Magnifood
|
506 mg |
W tym:
|
Spirulina*** (liofilizowana świeża)
|
133mg |
Stabilizowane otręby ryżowe |
100mg |
Korzeń Maca |
67mg |
Owoc aronii**** (liofilizowany świeży) |
50mg |
Owoc acai**** (liofilizowany świeży) |
33mg |
Sok z zielonych części buraka**** (liofilizowany świeży) |
33mg |
Pestki dyni |
33mg |
Owoc borówki czarnej (liofilizowany świeży) |
33mg |
Kłącze/korzeń imbiru**** (liofilizowany świeży)
|
17mg |
Ekstrakt z pestek winogron
|
7mg |
Witamina C (L-askorbinian wapnia, magnezu, cynku)
|
100 mg/125* |
Witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu) 100 IU |
67,3 mg/561* |
Magnez (tlenek, cytrynian, L-askorbinian magnezu)**
|
46,7 mg / 13* |
Wapń (węglan, cytrynian, L-askorbinian wapnia)** |
23,3 mg / 3* |
Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) |
16,7 mg / 278* |
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny, pirydoksyny 5’-fosforan) |
13,3 mg / 950* |
Tiamina (wit. B1, monoazotan tiaminy) |
13,3 mg / 1209* |
Ryboflawina (wit. B2)
|
13,3 mg / 950* |
Niacyna (wit. B3, amid kwasu nikotynowego) |
13,3 mg / 82* |
Inozytol |
10 mg |
Cholina (dwuwinian choliny) |
10 mg |
Bioflawonoidy cytrusowe |
10 mg |
Cynk (diglicynian cynku) |
10 mg / 100* |
Kwas alfa-liponowy |
|
Likopen [z ekstraktu pomidorowego] |
|
Naturalny beta-karoten/mieszanina karotenoidów |
2,7 mg |
Mangan (diglicynian manganu) |
1 mg / 50* |
Miedź (glukonian miedzi) |
0,83 mg / 83* |
Witamina A (palmitynian retinylu) 1667 IU |
501 µg / 63* |
Bor (boran sodu |
333,3 µg |
Kwas foliowy (L-metylofolian wapnia) |
133,3 µg / 67* |
Jod (jodek potasu) |
100 µg / 67* |
Biotyna (D-biotyna) |
67 µg / 134* |
Chrom (pikolinian chromu) |
33,3 µg / 83* |
Selen (L-selenometionina) |
33,3 µg / 61* |
Witamina B12 (metylokobalamina) |
33,3 µg / 1332* |
Witamina K (menachinon [z ciecierzycy]) MenaQ7®** |
7 µg |
Witamina D (cholekalcyferol [z porostów]) 133 IU |
3,3 µg / 66* |
* % Referencyjnych Wartości Spożycia.
Produkt nie jest istotnym źródłem wapnia, magnezu i witaminy K (poniżej 15% RWS).* W uprawie możliwe było użycie wyłącznie pestycydów i nawozów wymienionych w rozporządzeniu UE Nr 889/2008. W uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP.