EmulOil® [substancja wypełniająca (maltitole), olej z wątroby rekina, w tym alkiloglicerole (AKG) i skwalen (squalene), woda, aromaty w tym aromat naturalny mango i brzoskwini, substancje zagęszczające (sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowego, guma ksantanowa), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)], sok cytrynowy, woda, przeciwutleniacze (kwas askorbinowy, alfa tokoferol, palmitynian askorbylu) regulator kwasowości (kwas cytrynowy), tlenek cynku, substancja konserwująca (sorbinian potasu), substancja słodząca, barwnik (ryboflawina), selenian (IV) sodu.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt bezglutenowy.
2 łyżeczki tranu (10 ml) zawierają 4 mg sorbinianu potasu. Ustalona przez WHO (Światową Organizację Zdrowia) bezpieczna dzienna dawka spożycia dla sorbinianu potasu wynosi 25 mg na 1 kg masy ciała.
EmulOil® to innowacyjna forma emulsji, łatwo przyswajalna przez organizm w szybkim procesie trawienia. Substancje aktywne w postaci emulsyjnej charakteryzują się wysoką biodostępnością.
Certyfikowany olej rybi zawarty w produkcie jest wytwarzany z poszanowaniem środowiska naturalnego. Jest badany na obecność metali ciężkich, dioksyn oraz innych zanieczyszczeń.