YANGO Acai 90 kapsułekJagody acai rosną na palmach, które obficie owocują w podobnych do winogron pęczkach, pod szerokimi liśćmi. Każdy owoc ma sporą, zajmującą około 70% masy pestkę, którą usuwa się przed spożyciem.
Jagoda acai od wieków była podstawowym pożywieniem ludów zamieszkujących w pobliżu delty Amazonki, od Brazylii po Peru. Tradycyjnie ten niewielki owoc o ciemnofioletowym miąższu namaczany jest w wodzie w celu zmiękczenia skórki i usunięcia ze środka twardej pestki. Powstałą papkę spożywa się z rybami, dziczyzną, w zupie, lub jako przyprawę.
Ponieważ owoce acai po zerwaniu szybko się psują, chcąc korzystać z bogactwa ich zawartości, warto sięgnąć po nie w formie suplementu.
Naturalne źródło antocyjanów
Bez dodatków i wypełniaczy!
Bezpieczny dla wegan i wegetarian!
Ciemny kolor jagód acai (acai berry) to zasługa dużej ilości polifenoli, które mają pozytywny wpływ na zdrowie układu krążenia. Ułatwiają przepływ krwi, dzięki czemu zmniejsza się ryzyko wystąpienia zatorów, choroby wieńcowej i miażdżycy.
Chroni naczynia krwionośne i reguluje ciśnienie krwi, a zawarte w tropikalnych owocach kwasy tłuszczowe przyczyniają się do redukcji złego cholesterolu i podwyższenia poziomu dobrego cholesterolu we krwi.
Uważa się, że jagoda acai (acai berry) pomaga zachować młodość na dłużej – to zasługa bogactwa przeciwutleniaczy zawartych w tych niepozornych, małych owocach. Antyoksydanty w jagodach acai neutralizują wolne rodniki, które są odpowiedzialne za procesy starzenia.
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.