YANGO Berry Force 90 kapsułekBerry Force™ to kompozycja 6 ekstraktów z owoców jagodowych, które są znane ze swoich właściwości wspierających zdrowie. Formuła powstała z myślą o osobach chcących zadbać o zdrowy styl życia oraz ogólną kondycję organizmu.
Owoce jagodowe należą do niezwykle cennych składników diety z punktu widzenia wartości odżywczych. Przede wszystkim są one bogatym źródłem związków o właściwościach przeciwutleniających . Z tego też powodu zaliczane są do tzw. superfoods, czyli super żywności.
Unikalny skład preparatu Berry Force™ zapewnia efektywne działanie, a poszczególne składniki działają synergicznie, dając wspólnie silniejsze efekty prozdrowotne.
Nasi eksperci wyselekcjonowali ekstrakty z 6 owoców jagodowych o wyjątkowych właściwościach:
Czarna borówka jest jednym z najbogatszych źródeł antocyjanów. Związki te wykazują silne działanie antyoksydacyjne. Ekstrakt z czarnej borówki wpływa na prawidłowe funkcjonowanie oczu i dobre widzenie, zdrowie naczyń włosowatych i żył, ochronę przed wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym, ochronę błon śluzowych w żołądku i jelicie cienkim, normalizację poziomu cukru we krwi, prawidłowy metabolizm glukozy, lipidów i białek.
Borówka brusznica jest bogatym źródłem witamin, minerałów oraz garbników, kwasów organicznych i błonnika pokarmowego. Jagody zawierają przede wszystkim witaminę A i C, witaminy z grupy B, a także potas, żelazo, wapń, fosfor i magnez
Jagoda kamczacka jest doceniana w medycynie ludowej północnej Rosji, Japonii i Chin . Posiada wiele zastosowań w stanie świeżym lub w postaci soków, nalewek, mrożonek oraz suszu. Owoce przetwarzane są na dżemy, konfitury i galaretki.
Camu Camu to dziki krzew, który posiada jagody bogate w witaminę C. Owoce camu camu są żółto-czerwone i bardzo kwaśne, dlatego często mielone są na proszek i mieszane z innymi produktami, zamiast służyć jako samodzielny przysmak.
Aronia zawiera liczne polifenole, w tym flawonoidy, a przede wszystkim antocyjany i proantocyjanidyny. Związki te mają bardzo silne działanie przeciwutleniające. Łączą się one z wolnymi rodnikami gromadzącymi się w tkankach i komórkach naszego organizmu i powodują ich neutralizację.
Acai to owoce rosnące na szczytach drzew palmowych. Jagody acai od wieków były podstawowym pożywieniem ludów zamieszkujących w pobliżu delty Amazonki, od Brazylii po Peru.
Formuła oparta na synergii 6 ekstraktów roślinnych
Wysoka standaryzacja na antocyjany zapewnia gwarancję jakości
Bez dodatków i wypełniaczy
Kapsułki wykonane z celulozy roślinnej, przyjazne wegetarianom i weganom