Właściwości
YANGO Jagoda kamczacka 90 kapsułek
Jagoda kamczacka (Lonicera caerulea var. Kamtschatica), wiciokrzew kamczacki, pochodzi z północno-wschodniej Azji. W języku angielskim jagoda kamczacka przyjmuje najróżniejsze nazwy: honeyberry (jagoda miodowa), blue-berried honeysuckle (wiciokrzew niebieski), sweetberry honeysukle (wiciokrzew o słodkich jagodach), jednak najciekawszą nazwą jest haskap berry, czyli jagoda haskap. Określenie to pochodzi z języka ludu Ainu, którym obecnie posługuje się biegle jedynie 10–15 osób na świecie. Jest rośliną długowieczną, żyje nawet do 35 lat. W Polsce, jak w wielu innych krajach świata jest uprawiana dla soczystych, mających słodko- kwaśny smak owoców
Dojrzałe owoce mają wiele zastosowań w stanie świeżym lub w postaci soków, nalewek, mrożonek, czy suszu. Owoce przetwarzane są na dżemy, konfitury i galaretki. Stanowią smaczny dodatek do sałatek, różnego rodzaju deserów, pierogów i ciast. Dzięki intensywnej barwie soku stosuje się je również jako naturalne barwniki produktów żywnościowych.
Zalecane spożycie
Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Ważne
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Składniki
Ekstrakt z owoców jagody kamczackiej (Lonicera caerulea var. Kamtschatica) 10:1 Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie).
Producent
Yango Sp. z O.O.
Granitowa 3, lok. 14,
02-681 Warszawa
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.