Opis
Kordyceps jest często nazywany grzybem gąsienicowym ze względu na jego cienki, rurkowaty kształt. W chińskiej tradycji ludowej nazywany jest dong chong xia ca. Istnieje około 400 gatunków kordycepsów, z których większość pochodzi z Bhutanu, Chin, Korei, Nepalu, Tajlandii i Wietnamu. Najbardziej znanym gatunkiem używanym w suplementacji jest Cordyceps sinensis. Grzyb ma długi, palcowaty kształt i zwykle jest koloru brązowego lub pomarańczowo-brązowego.
Z substancji aktywnych w kordycepsie można znaleźć m.in.: polisacharydy. Są to cząsteczki węglowodanów złożone z długich łańcuchów mniejszych monosacharydów (cukrów prostych), połączonych wiązaniami glikozydowymi. Te naturalne związki pełnią w przyrodzie szeroki zakres funkcji, takich jak magazynowanie energii, przekazywanie informacji komórkowych i wsparcie strukturalne.
Ekstrakt z kordycepsu standaryzowany jest na 10% zawartości polisacharydów.
Ekstrakt standaryzowany na 10% polisacharydów
Opakowanie wystarcza na 100 dni
Bez dodatków i wypełniaczy
Idealny dodatek do soków, jogurtów czy sałatek
Ważne
2 płaskie miarki raz dziennie.
Sposób użycia: Wymieszać porcję z ulubionym napojem lub jogurtem i spożyć w trakcie lub po posiłku.
Skład
ekstrakt z grzyba Kordyceps (Cordyceps sinensis) standaryzowany na zawartość min. 10% polisacharydów.
Składnik aktywny
1 porcja
Ekstrakt z grzybów kordyceps
1 g
w tym polisacharydy (10%)
100
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.