Właściwości
YANGO L-cysteina 90 kapsułek
L-cysteina to aminokwas naturalnie występujący w ludzkim organizmie w niewielkich ilościach. Można go znaleźć w wielu pokarmach bogatych w bialko. Wraz z aminokwasami glutaminą i glicyną, cysteina jest budulcem silnego przeciwutleniacza, glutationu.
Badacze długowieczności uważają, że glutation ma tak kluczowe znaczenie dla zdrowia, że poziom tego przeciwutleniacza w komórkach może być wyznacznikiem długości życia.*
Organizm może samodzielnie wytwarzać cysteinę z aminokwasów metioniny i setyny, ale jeśli ich poziom jest zbyt niski, suplementacja L-cysteiną może pomóc w uzupełnieniu niedoborów.
Naturalne źródło aminokwasu
Bez dodatków i wypełniaczy
Zalecane spożycie
1 kapsułka raz dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Ważne
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Składniki
L-cysteina. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Składnik aktywny 1 kapsułka
L-cysteina 500 mg
Producent
Yango Sp. z O.O.
Granitowa 3, lok. 14,
02-681 Warszawa
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.