Właściwości
YANGO L-tryptofan 90 kapsułek
L-tryptofan to aminokwas występujący w żywności takiej jak drób, sery, jogurty, jajka i ryby.
Ciało ludzkie wykorzystuje tryptofan w celu wytworzenia witaminy B, zwanej niacyną.
Niacyna odgrywa kluczową rolę w produkcji serotoniny - neuroprzekaźnika związanego ze snem i poziomem melatoniny (hormonem kontrolującego cykle snu i czuwania)
Niezbędny aminokwas w organizmie
Bez dodatków i wypełniaczy
Kapsułki z celulozy roślinnej, bezpieczne dla wegan i wegetarian
Zalecane spożycie
1 kapsułka 1-2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Ważne
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji
Składniki
L-tryptofan. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Producent
Yango Sp. z O.O.
Granitowa 3, lok. 14,
02-681 Warszawa
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.