Opis
Żurawina to wieloletnia krzewina należąca do rodziny wrzosowatych. Owoce żurawiny cenione są ze względu na zawartość związków fenolowych – przeciwutleniaczy pełniących w organizmie funkcję antyoksydacyjną. Dlatego polecana jest w profilaktyce chorób cywilizacyjnych, tj. miażdżyca, nadciśnienie czy nowotwory. Dzięki zawartości proantocyjanidyny jest także rekomendowana przy leczeniu bakteryjnych zakażeń dróg moczowych, błony śluzowej żołądka oraz infekcji jamy ustnej1.
Nasz sok z żurawiny z witaminą C to połączenie 99,95% soku z żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon) oraz witaminy C, dzięki czemu jeszcze lepiej wspiera Twoją odporność! Ponadto witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Właściwości żurawiny:
posiada właściwości antybakteryjne
jest polecana przy leczeniu bakteryjnych zakażeń dróg moczowych
polecana w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
polecana przy infekcjach jamy ustnej
Sposób użycia
Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml (4 łyżki stołowe – łyżka stołowa odpowiada 15 ml) dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Skład
Pasteryzowany sok z żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon) – 99,95%, kwas L-askorbinowy (witamina C).
UWAGA! Produkt może nieznacznie różnić się barwą i smakiem w zależności od partii. Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.