Właściwości
ALLNUTRITION FitProtein Shake strawberry 500 g
FORMUŁA OPRACOWANA SPECJALNIE DLA AKTYWNYCH FIZYCZNIE KOBIET
WZBOGACONA O WITAMINY
W DWÓCH DOSKONAŁYCH SMAKACH: TRUSKAWKA, WANILIA
FITPROTEIN SHAKE to formuła przeznaczona dla aktywnych fizycznie kobiet, zawierająca szereg składników czynnych, takich jak koncentrat i izolat białka serwatki, kolagen czy inulina, wzbogaconych o koenzym Q10, witaminę C i D oraz chrom.
Koncentrat białka serwatkowego WPC to białko pochodzenia zwierzęcego. Jak wiadomo białko przyczynia się do budowy i utrzymania beztłuszczowej masy mięśniowej oraz przyspiesza regenerację potreningową. Białko serwatkowe wyróżnia się jedną z najwyższych wartości odżywczych. Posiada wysoką zawartość aminokwasów egzogennych, czyli takich, których musimy dostarczyć organizmowi razem z pożywieniem. W białku serwatkowym znajdują się również wszystkie aminokwasy rozgałęzione BCAA (izoleucyna, walina, leucyna), szczególnie potrzebne sportowcom, bowiem stymulują one regenerację mięśni po intensywnym wysiłku oraz posiadają właściwości antykataboliczne.
Izolat białka serwatkowego CFM (WPI) – to białko pochodzenia mlecznego otrzymywane w procesie mikro-filtracji w przepływie krzyżowym (CFM - Cross-Flow Microfiltration), przebiegającym w niskich temperaturach dzięki czemu nie dochodzi do denaturacji aktywnych biokomponentów takich jak beta-laktoglobuliny(36%), alfa laktoalbuminy (20%), immunoglobuliny (10%), albumina serum krwi (5%), laktoferyna (4%), transferryna (4%), proetozopeptony (20%), laktoperoksydaza (1%). W odróżnienia od koncentratów białek serwatkowych WPI jest proteiną bardziej stężoną (ok. 90% białka i jeszcze wyższe stężenie BCAA i EAA), szybciej trawioną (krótsze łańcuchy peptydowe), i niemal deficytową w laktozę i tłuszcze. Stanowi więc dobre rozwiązanie w okresie potreningowym.
Koenzym Q10 – ważny antyoksydant, posiada właściwości antynowotworowe i regeneracyjne. Przeciwdziała powstawaniu złogów cholesterolowych w tętnicach. Bierze udział w wielu procesach biochemicznych, współdziałając z enzymami, w tym w procesie przemiany materii.
WWitamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, zębów, skóry oraz pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witamina D pomaga w prawidłowym wchłanianiu wapnia i fosforu, utrzymaniu zdrowych kości i zębów oraz korzystnie wpływa na prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu odpornościowego. Chrom z kolei przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych
Składniki
koncentrat białka serwatki z mleka, izolat białka serwatki z mleka, hydrolizat kolagenu wołowego, inulina (błonnik z cykorii), witamina c (kwas l-askorbinowy), koenzym q10, aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam potasu, barwnik: ekstrakt z czerwonego buraka, witamina d (cholekalcyferol), pikolinian chromu
Wartość odżywcza: 100 gramów 33g (1 porcja)
Wartość energetyczna 1595,171kJ / 381kcal 526,406kJ / 125,73kcal
Tłuszcz 4,8g 1,584g
-kwasy tłuszczowe nasycone 3,6g 1,188g
Węglowodany 10,6g 3,498g
-w tym cukry 6,9g 2,277g
Błonnik 5,4g 1,782g
Białko 74,2g 24,486g
Sól 0,303g 0,1g
Koncentrat białka serwatki 60,606g 20g
Izolat białka serwatki 15,152g 5g
Hydrolizat kolagenu wołowego 15,152g 5g
Inulina 6,061g 2g
Witamina C 151,515mg / 189,39%* 50mg / 62,5%*
Koenzym Q10 30,303mg 10mg
Witamina D 151,515µg / 3030,3%* 50µg / 1000%*
Chrom 121,212µg / 303,03%* 40µg / 100%*
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Składniki:
koncentrat białka serwatki z mleka, izolat białka serwatki z mleka, hydrolizat kolagenu wołowego, inulina (błonnik z cykorii), witamina c (kwas l-askorbinowy), koenzym q10, aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam potasu, barwnik: ekstrakt z czerwonego buraka, witamina d (cholekalcyferol), pikolinian chromu