Połączenie olejów z wątroby 4 gatunków rekinów głębinowych, przeciwutleniacze: mieszanina tokoferoli.
2,5 ml produktu zawiera:
wartość energetyczna 87 kJ/ 21 kcal
tłuszcz rybi ogółem 2,36 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,23 g, alkiloglicerole 525 mg, skwalen 525 mg, węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g, białko 0 g, sól 0 g.
5 ml produktu zawiera:
wartość energetyczna 175 kJ/ 42 kcal, tłuszcz rybi ogółem 4,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,46 g, alkiloglicerole 1050 mg, skwalen 1050 mg, węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g, białko 0 g, sól 0 g.
100 ml produktu zawiera:
wartość energetyczna 3493 kJ/ 850 kcal, tłuszcz rybi ogółem 94,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,2 g, alkiloglicerole 21 g, skwalen 21 g, węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g, białko 0 g, sól 0 g.
tłuszcze złożone |
1. |
C30H50 |
skwalen |
1108 mg |
1135 mg |
2. |
Alkiloglicerole |
979 mg |
984 mg |
|
3. |
Etery 1-0-alkilo-2,3-diacylogliceroli (DAGE) |
2492 mg |
2484 mg |
|
wyższe nienasycone kwasy tłuszczowe |
4. |
C24:1n9 |
kwas nerwonowy (NA) |
76 mg |
76 mg |
5. |
C22:6n3 |
kwas cis-4.7.10.13.16.19 -dokozaheksaenowy (DHA) |
89 mg |
91 mg |
6. |
C22:5n6 |
kwas 4.7.10.13.16 -dokozapentaenowy |
22 mg |
23 mg |
7. |
C22:1n11 |
kwas cetolowy |
196 mg |
201 mg |
8. |
C20:5n3 |
kwas cis-5.8.11.14.17 -eikozapentaenowy (EPA) |
67 mg |
68 mg |
9. |
C20:4n6 |
kwas arachidonowy (ARA) |
13 mg |
14 mg |
10. |
C20:4n3 |
kwas cis-8,11,14,17 -eikozatetraenowy (ETA) |
18 mg |
18 mg |
11. |
C20:2n6 |
kwas cis-11.14-eikozadienowy |
13 mg |
14 mg |
12. |
C20:1n9c |
kwas gondolowy (GA) |
9 mg |
9 mg |
niższe nienasycone kwasy tłuszczowe |
13. |
C18:4n3 |
kwas stearydonowy |
9 mg |
9 mg |
14. |
C18:3n3 |
kwas α-linolenowy (ALA) |
13 mg |
14 mg |
15. |
C18:2n6c |
kwas linolowy (LA) |
182 mg |
187 mg |
16. |
C18:1n9 |
kwas oleinowy (składowa alkoholu selachylowego - C21H42O3) |
721 mg |
738 mg |
nasycone kwasy tłuszczowe i niższe nienasycone kwasy tłuszczowe grupy omega-7 |
17. |
C22:0 |
kwas behenowy |
13 mg |
14 mg |
18. |
C20:1n7 |
kwas cis-13-eikozenowy |
320 mg |
328 mg |
19. |
C20:0 |
kwas arachidowy |
22 mg |
23 mg |
20. |
C18:0 |
kwas stearynowy (składowa alkoholu batylowego - C21H44O3) |
67 mg |
68 mg |
21. |
C17:1n7 |
kwas cis-10-heptadekanowy |
13 mg |
14 mg |
22. |
C17:0 |
kwas heptadekanowy |
9 mg |
9 mg |
23. |
C16:1n7 |
kwas palmitooleinowy |
53 mg |
55 mg |
24. |
C16:0 |
kwas palmitynowy (składowa alkoholu chimylowego - C19H40O3) |
538 mg |
551 mg |
25. |
C15:0 |
kwas pentadekanowy |
13 mg |
14 mg |
26. |
C14:0 |
kwas mirystynowy |
49 mg |
50 mg |
*wartości oszacowane na podstawie analizy laboratoryjnej profilu lipidowego.