DR JACOBS Polifenum Forte płyn 500 ml
suplement diety
składniki dla krążenia, serca, prawidłowej krzepliwości
500 ml na 25 porcji
produkt wegański
Polifenum Forte zawiera nowatorski ekstrakt polifenoli WSTC z pomidora, przefermentowane polifenole z granatu oraz resweratrol. Ten silny koncentrat wytwarzany jest z 75 pomidorów, 41 owoców granatu i 10 kg francuskich ciemnych winogron. Do jego wytworzenia użyto metody fermentacji Dr. Jacob’s, co zapewnia maksymalną bioaktywność składników.
W każdej porcji (20 ml) Polifenum Forte jest:
– aż 3 g polifenoli WSTC z pomidora (korzystny dla zdrowia poziom dziennego spożycia), które utrzymują prawidłową lepkość płytek krwi. Podwyższona lepkość płytek, czyli możliwość zlepiania się płytek i miejscowego zagęszczania krwi, występuje m.in. przy stresie, intensywnym uprawianiu sportu, nadwadze i wysokim poziomie cholesterolu. Polifenole WSTC utrzymują prawidłową lepkość płytek krwi. Prawidłowa lepkość płytek krwi pozwala uniknąć niepożądanego zlepiania się i tamowania naczyń krwionośnych. Jednocześnie polifenole WSTC nie mają negatywnego wpływu na prawidłowe krzepnięcie krwi w przypadku skaleczenia. Potwierdzone jest to w ośmiu badaniach klinicznych oraz przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA). Korzystny efekt działania polifenoli WSTC z pomidora występuje u 97% osób już 1,5 godziny od spożycia oraz trwa ok. 12-18 godzin.
– aż 5 mg resweratrolu z ciemnych winogron (to tyle, co w 0,5 l wysokiej jakości czerwonego wina) korzystnie działającego na serce i naczynia.
– aż 600 mg łatwoprzyswajalnych polifenoli z granatu.
Ponadto produkt zawiera dużą dawkę potasu dla prawidłowego ciśnienia krwi, pracy mięśni oraz nerwów.
Składniki Polifenum Forte zalecane są:
– dla utrzymania prawidłowej lepkości krwi i prawidłowego przepływu krwi przez naczynia,
– przy intensywnym uprawianiu sportu,
– otyłym, z podwyższonym poziomem cholesterolu,
– dla osób zestresowanych,
– dla osób siedzących (praca, niepełnosprawność), leżących.
polifenum arterie
Polifenole WSTC utrzymują prawidłową lepkość płytek krwi (trąpbocytów). Prawidłowa lepkość płytek krwi pozwala uniknąć niepożądanego zlepiania się i tamowania naczyń krwionośnych.

Polifenole WSTC utrzymują prawidłową lepkość płytek krwi
(trąpbocytów). Prawidłowa lepkość płytek krwi pozwala
uniknąć niepożądanego zlepiania się i tamowania naczyń
krwionośnych.