Właściwości
Dr.OHHIRA® Standatd OM-X12 szczepów bakterii kwasu mlekowego 30 kapsułek
Kiedy dobrych bakterii w jelitach jest za mało, ich miejsce zajmują te, które powodują uciążliwe dolegliwości i choroby. A przecież to właśnie w jelitach mieszka aż 70% komórek odpornościowych. Warto o nie zadbać. Aby organizm działał jak trzeba, w mikroflorze jelit musi panować równowaga.
Suplement diety Dr.Ohhira® Kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego powstał, by wspomagać osłabione jelita. To kompozycja żywych kultur bakterii oraz roślin, które eliminują niechcianych gości w organizmie i przyspieszają jego regenerację, przynosząc ukojenie i lepsze samopoczucie.
Probiotyki
Żywe mikroorganizmy, które łatwo osiedlają się w jelitach i tam skutecznie działają. Walczą z bakteriami, które narobiły szkody w Twoim organizmie. I nie pozwalają powstawać nowym szkodnikom.
Probiotyki:
zapobiegają biegunkom
ułatwiają trawienie
zwiększają odporność
zmniejszają podatność na rozwój alergii
wspomagają wchłanianie witamin i składników odżywczych
Prebiotyki
Wyspecjalizowany błonnik, który pobudza produkcję dobrych bakterii w organizmie. Pomaga im prawidłowo rosnąć, by jak najlepiej mogły zadziałać w walce z chorobotwórczymi bakteriami.
Prebiotyki pozytywnie działają na cały organizm:
przywracają równowagę mikroflory jelitowej, np. po przebytej antybiotykoterapii
wspomagają łagodzenie zaparć
mają pozytywny wpływ na układ odpornościowy
Postbiotyki
Podczas uczty probiotyków dokarmianych przez prebiotyki zostają resztki, które się nie marnują. To właśnie postbiotyki, naśladujące działanie dobrych bakterii. Stymulują probiotyki do działania i dzięki temu:
redukują stany zapalne
niwelują skutki stresu antyoksydacyjnego
wspomagają dobre działanie układu trawiennego
działają przeciwbakteryjne
wzmacniają mikroflorę jelitową
Składniki
Oligosacharydy (melasa), ekstrakt ze śliwy domowej (Prunus domestica), ekstrakt z liści szpinaku ogrodowego (Spinacia oleracea L.), ekstrakt z kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) / jagód goji, sproszkowany twardnik japoński (Lentinula edodes)/ grzyby shiitake, ekstrakt z liści i łodyg komatsuny (Brassica rapa var. perviridis), ekstrakt z owoców figowca pospolitego (fig) (Ficus carica L.), ekstrakt z borówek (V.ashei Reade, V.australe Small), ekstrakt z owoców woskownicy czerwonej (Myrica rubra), ekstrakt owoców cytrusowych (Citrus junos SIEB. Ex Tanaka) (mandarynki pachnące), sproszkowany agarikus brazylijski (Agaricus blazei), sproszkowana żagwica listkowana (Grifola frondosa) / grzyby maitake, liście i łodygi wodorostów (Hizikia fusiforme), liście i łodygi alg (Laminaria japonica), żywe dobre bakterie: BIFIDOBAKTERIJOS (B.breve M-16V, B.infantis M-63, B.longum BB536, B.lactis Bl-04®), LAKTOBACILOS (L.acidophilus La-14®, L.brevis NBRC 3345, L.bulgaricus NBRC 13953, L.casei TO-A, L.fermentum NBRC 3071, L.helveticus NBRC 3809, L.plantarum TO-A), STREPTOCOCCUSTHERMOPHILUS NBRC 13957; olej z nasion krokosza barwierskiego (Carthamus tinctorius L.), sproszkowane wodorosty (Lithothamnion calcareum), barwnik – karmel, emulgator estry kwasów tłuszczowych i poligliceroli; żelatyna, środek zatrzymujący wilgoć – glicerol.
Jedna kapsułka zawiera:
318 mld jednostek tworzących kolonię ŻYWYCH DOBRYCH BAKTERII
Fermentowany ekstrakt roślinny, zawierający:
54,2 mg OWOCÓW (śliwki, figi, mandarynki, woskownica czerwona)
18,6 mg WARZYW (szpinak ogrodowy, komatsuna)
8,9 mg GRZYBÓW (grzyby shiitake, grzyby maitake, agaricus blazei)
7,9 mg JAGÓD (jagody goji, borówki)
6 mg WODOROSTÓW I ALG