Właściwości
SOK Z POKRZYWY
Od setek lat w medycynie naturalnej wykorzystywana jest pokrzywa. Sok wykazuje szereg właściwości prozdrowtnych, które skutecznie wspomagają funkcjonowanie organizmu. Mnóstwo makro – i mikroelementów takich jak jod, krzem, wapń, siarka, fosfor, magnez, żelazo i potas, witaminy A, C, B2 i K, a także liczne związki garbnikowe, aminowe, kwasy organiczne, kwas pantotenowy, a także sole mineralne, chlorofil, olejki eteryczne, histamina, fitosterole i flawnoidy – wszystkie te substancje zawiera pokrzywa. Sok z niej doskonale wpływa na nasz organizm!
Pokrzywa ma właściwości moczopędne, dzięki czemu wspaniale wspomaga leczenie schorzeń układu moczowego oraz kamicy nerkowej, na którą naprawdę świetnie działa sok z pokrzywy. Właściwości prozdrowotne pokrzywy objawiają się również w oczyszczaniu organizmu z toksyn – pokrzywa świetnie wspomaga wydalanie szkodliwych substancji z organizmu, a jednocześnie nie zatrzymuje w organizmie płynów. Stany zapalne dróg moczowych, choroba reumatyczna czy problemy skórne – na wszystkie te dolegliwości znakomicie działa pokrzywa. Sok z niej łagodzi dolegliwości trawienne, wspomaga przemianę materii, korzystnie wpływa także na pracę trzustki, wątroby i żołądka. Sok z pokrzywy właściwości profilaktyczne wykazuje również przy chorobach nowotworowych.
POKRZYWA – SOK WPROST OD NATURY!
Również przy anemii świetnie działa sok z pokrzywy. Cena nie odbiega od cen suplementów z żelazem, a dodatkowo sok z pokrzywy pozytywnie oddziałuje również na inne schorzenia. Sok z pokrzywy właściwości lecznicze wykazuje również przy leczeniu chorób skórnych – czyraków, trądziku, ropni. Ponadto łagodzi stany zapalne mięśni i wykazuje właściwości bakteriobójcze. Masowanie skóry głowy naparem z pokrzywy pomaga poprawić krążenie oraz wspomaga leczenie łupieżu, łojotoku, świetnie działa również na porost włosów i znakomicie je odżywia.
Składniki
Wyciąg z liści pokrzywy (Urtica dioicc L.folium) 99,8%, kwas L-askorbinowy - źródło witaminy C. Pasteryzowany, bez dodatku cukru, zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry. Tworzący się osad jest zjawiskiem naturalnym i nie ma wplywu na jakość produktu. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Produkt może nieznacznie różnić się kolorem i smakiem w zależności od partii.