Właściwości
Składniki preparatu wspierają prawidłowe działanie układu krwionośnego.
Sfermentowana soja – pokarm Japończyków od tysięcy lat
Sfermentowana soja (natto) jest tradycyjnie spożywana w Japonii. Uzyskuje się ją na drodze fermentacji soi z użyciem szczepu bakterii Bacillus subtilis (natto). Bakterie te działając na białko soi, powodują powstanie enzymu – nattokinazy. Nie zawiera witaminy K.
NSK-SD™ jest znakiem towarowym firmy Japan Bio-Science Laboratories.
Zalecane spożycie
1 kapsułka dziennie.
Ważne
Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Suplement diety przeznaczony jest dla osób dorosłych. Nie powinny go zażywać kobiety w ciąży i karmiące. Osoby zażywające leki powinny spożywać ten produkt wyłącznie pod kontrolą lekarza. Zażywanie suplementu diety zaleca się skonsultować z lekarzem w przypadku zaburzeń krzepliwości krwi. Suplementu diety nie powinny zażywać osoby uczulone na soję.
Składniki
Olej sojowy, kapsułka: żelatyna wieprzowa, sfermentowany ekstrakt z soi, kapsułka: gliceryna, barwnik: wosk pszczeli, substancja emulgująca: estry glicerolu i kwasów tłuszczowych, nośnik: lecytyna sojowa.
Producent
KENAY A. Grzegorek i Wspólnicy Sp.J.
ul. Częstochowska 25
62-800 Kalisz
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.