Opis
KŁĄCZE TATARAKU Zioła saypkie 50 g FLOS
Sposób użycia
1/2 łyżeczki produktu (1,5 g) zalać 1 filiżanką wody (150 ml). Zagotować i utrzymywać we wrzeniu bez przykrycia przez ok. 15 minut, a następnie przecedzić. Otrzymany odwar uzupełnić wrzącą wodą do początkowej objętości (150 ml), a następnie gotować przez 2 h na bardzo wolnym ogniu bez przykrycia, uzupełniając wrzącą wodą do początkowej objętości. Otrzymany odwar pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Porcja dobowa to 40 ml uzyskanego odwaru. Pozostałą objętość należy niezwłocznie po wystudzeniu umieścić w szklanym naczyniu, szczelnie zamknąć i umieścić w lodówce. Odwar może być spożyty w kolejnych 2-3 dniach po lekkim podgrzaniu.
Sposób przygotowania został zaczerpnięty z tradycyjnych chińskich przepisów przygotowywania odwaru z kłącza tataraku, który gwarantuje jednocześnie bezpieczny poziom naturalnie występujących w kłączu tataraku ß-azaronu.
Skład
wysuszone, rozdrobnione kłącze tataraku (Acorus calamus L.) – 100 %
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.